Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Συνελήφθη o 33χρονος Αλβανός που έβαλε φωτιά σε εκκλησία

Ο Klaudio Lamaj, ένας κάτοικος της πόλης Φίερι, κατηγορείται ότι το απόγευμα της 20ης Ιανουαρίου περιέχυσε με βενζίνη και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο κύριο μέρος της καθολικής εκκλησίας της γειτονιάς «1 Μαΐου» στο Φίερι.

Το περιστατικό συνέβη περίπου στις 16:30 μ.μ. Επειδή η πόρτα του ναού παραμένει ανοιχτή όλη την ημέρα, ώστε οι πιστοί καθολικοί να μπορούν να πάνε να προσευχηθούν, ο Lamaj επωφελήθηκε και μπήκε σε στιγμή που δεν υπήρχε κανένας άλλος. Αφού περιέχυσε τα πάντα με βενζίνη, στη συνέχεια έβαλε φωτιά. Η φωτιά εξαπλώθηκε αστραπιαία.

Οι ιερείς αντιλήφθηκαν και ζήτησαν την βοήθεια των πυροσβεστών και της αστυνομίας όταν πια οι φλόγες είχαν γίνει ανεξέλεγκτες. Από τις μαρτυρίες ,η αστυνομία κατάφερε να εντοπίσει και να συλλάβει το δράστη.

Από τις δηλώσεις του νεαρού στους αστυνομικούς, ο ίδιος υποστήριξε ότι είχε μίσος προς την εκκλησία και ότι αυτός ήταν ο λόγος της πράξης του. Από την πλευρά της η αστυνομία δήλωσε ότι υπάρχει υποψία ότι ο 33χρονος πάσχει από ψυχικές διαταραχές. Ο κατηγορούμενος κρατείται σε απομόνωση στην Αστυνομία μέχρι να διεξαχθεί η ψυχιατρική εμπειρογνωμοσύνη.

himara.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...