Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Γερμανικός Τύπος: "Ο Β.Σόιμπλε είδε στην Ελλάδα συντρίμμια"...

«Η Ελλάδα χρειάζεται το κούρεμα τώρα» ήταν ο τίτλος σχολίου του Spiegel που σημειώνει ότι «κατά την επίσκεψή του στην Ελλάδα ο Γερμανός
υπουργός μπορούσε να δει τα συντρίμμια της αποτυχημένης πολιτικής διάσωσης της Ελλάδας. Σε αυτή την οικτρή κατάσταση μόνον ένα κούρεμα θα βοηθούσε και το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση θέτει συνεχώς εμπόδια, είναι απλά επιπόλαιο».

Γιατί, όπως σημειώνει το γερμανικό περιοδικό, μόνον ένα κούρεμα θα έδινε στην Ελλάδα μια δίκαιη ευκαιρία να εξέλθει από την κρίση με τις δικές της δυνάμεις.

Σε μια πρώτη αποτίμηση του ταξιδιού του κ. Σόιμπλε οι αναλυτές στη Γερμανία εκτιμούν ότι η επίσκεψη έφερε τα αναμενόμενα: ο γερμανός υπουργός Οικονομικών προσέφερε πολιτική στήριξη στην ελληνική κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι έχει σημειωθεί μεγάλη πρόοδος, υποσχόμενος παράλληλα την περαιτέρω στήριξη της Ελλάδας το 2014.

Με φράση «καρότο και μαστίγιο» συνοψίζει η γερμανική εφημερίδα Welt τα συμπεράσματα της επίσκεψης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Αθήνα. Σύμφωνα με την Welt, ο κ. Σόιμπλε προχώρησε σε υποσχέσεις για περαιτέρω στήριξη προκειμένου να παραμείνουν οι Έλληνες προσηλωμένοι στους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά όσον αφορά στο «κούρεμα» θα προτιμούσε να απαγορεύσει ακόμη και τις σκέψεις για αυτό.

Προσέφερε στήριξη με την υπογραφή του μνημονίου για το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο αλλά πολύ αργά: Η Neue Ruhr Zeitung εκτιμά ότι το βήμα αυτό έρχεται πολύ αργά και πως το ταμείο θα έπρεπε να έχει συσταθεί προ διετίας για να προλάβει τα χειρότερα για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα όμως με τους αναλυτές, είπε και πράγματα τα οποία ηχούν δυσάρεστα στα ελληνικά αυτιά, αφού τόνισε ότι η ακολουθούμενη πολιτική της λιτότητας είναι μονόδρομος για διέξοδο από την κρίση ενώ εμφανίστηκε κατηγορηματικός στο ενδεχόμενο νέου κουρέματος.

Την ίδια ώρα και σύμφωνα με ανάλυση του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων dpa, o κ. Σόιμπλε δεν απάντησε στα φλέγοντα ερωτήματα των συνομιλητών του στην Αθήνα, με κυριότερο, πότε θα τελειώσει το δράμα που περνά η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την Welt, ο κ. Σόιμπλε προχώρησε σε υποσχέσεις για περαιτέρω στήριξη προκειμένου να παραμείνουν οι Έλληνες προσηλωμένοι στους στόχους που έχουν τεθεί, αλλά όσον αφορά στο «κούρεμα» θα προτιμούσε να απαγορεύσει ακόμη και τις σκέψεις για αυτό.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...