Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΟΟΣΑ: Το 18% των Ελλήνων δεν έχει χρήματα ούτε για τρόφιμα!

Παγκοσμίως πρωτοφανή και σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που παρουσιάζει η νέα Έκθεση του ΟΟΣΑ για τη φτώχεια και την εξαθλίωση στην Ελλάδα της μνημονιακής κατοχής.


Το 17,9%, σχεδόν 18%, των Ελλήνων - ποσοστό διπλάσιο σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα - δεν διαθέτει αρκετά χρήματα ούτε για να αγοράσει τρόφιμα, κάτι που δεν παρατηρείται ούτε στις χώρες με χαμηλό κατά κεφαλήν εισόδημα, όπως η Βραζιλία και η Κίνα!

Αυτό αποκαλύπτει η Έκθεση του ΟΟΣΑ (Society at a Glance 2014), αναδεικνύοντας τις τεράστιες απώλειες εισοδήματος των Ελλήνων στο διάστημα 2007- 2012. Είναι ενδεικτικό ότι η μέση απώλεια ανά άτομο υπολογίζεται στις 4.400 ευρώ, απώλεια που είναι η μεγαλύτερη μεταξύ των χωρών των ΟΟΣΑ και 4 φορές μεγαλύτερη από τα μέσα επίπεδα των χωρών της Ευρωζώνης!

Η εικόνα αυτή οφείλεται στην «έκρηξη» των ποσοστών ανεργίας, ειδικά στους νέους, όπως επίσης στο στρεβλό σύστημα κοινωνικών παροχών που μπορεί να «απορροφούσε» το 30% των δημόσιων δαπανών, αλλά δεν είχε στόχευση σε εκείνους είχαν πραγματικά ανάγκη.

Είναι επίσης ενδεικτικό του τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα, ότι σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, μόνο η χώρα μας μαζί με την Ιταλία δεν έχει πρόβλεψη για Εθνικό Ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα!

Αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία για την απασχόληση, καθώς οι οικογένειες χωρίς εργασία έχουν σχεδόν διπλασιαστεί, καθώς ο 1 στους 5 ενηλίκους ζει σε νοικοκυριό όπου κανείς δεν εργάζεται!

Προβληματισμό πρέπει να προκαλεί, επίσης, η επισήμανση του ΟΟΣΑ ότι η οικονομική ανάκαμψη δεν θα πρέπει να αναμένεται ότι θα βάλει γρήγορά τέλος στη κοινωνική κρίση, καλώντας τις ελληνικές Αρχές να λάβουν μέτρα για τη κάλυψη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, κυρίως των μακροχρόνια ανέργων και των φτωχών νοικοκυριών.

Το πλέον ανησυχητικό από αυτά τα εφιαλτικά δεδομένα είναι το συμπέρασμα ότι τίθεται πλέον σοβαρό ζήτημα εθνικής επιβίωσης του Ελληνισμού. Με τους δημογραφικούς δείκτες στην Ελλάδα να είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα ήδη πριν από την κρίση, με τα νέα αυτά δεδομένα είναι σαφές πως θα καταβαραθρωθούν...

Το ερώτημα είναι: ποιος από τους ιθύνοντες και κυβερνώντες ασχολείται σοβαρά με το δημογραφικό θέμα και την επιβίωση και του ελληνικού έθνους;

(defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...