Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

"Έξυπνο" κινητό πραγματοποιεί εξέταση αίματος

Μια συσκευή smartphone που μπορεί να πραγματοποιεί εξετάσεις αίματος κατασκεύασαν επιστήμονες.




Πρόκειται για ανακάλυψη που θα μπορούσε να βελτιώσει την ποιότητα ζωής ασθενών που ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή, υποστηρίζουν.

Ερευνητές της εταιρείας Qloudlab δημιούργησαν συσκευή που θα επιτρέπει στους ασθενείς που υποβάλλονται σε αντιπηκτική αγωγή να παρακολουθούν μόνοι τους την πορεία της.

Η συσκευή αποτελείται από μικρό φιλμ μιας χρήσης, που επικολλάται στην οθόνη ενός smartphone. Όταν το αίμα διεισδύσει στο φιλμ, μπορεί να εντοπίσει μόριο στο αίμα το οποίο ξεκινά τη διαδικασία πήξης του αίματος.

Έχει μάλιστα την ικανότητα να ερμηνεύσει τα αποτελέσματα και στη συνέχεια να τα στείλει σε συγκεκριμένη εφαρμογή, που επίσης δημιούργησε η Qloudlab.

Τα στοιχεία μπορούν να σταλούν άμεσα και πολύ γρήγορα στον γιατρό ο οποίος θα αξιολογήσει αν χρειάζεται τροποποίηση η αγωγή του ασθενούς.

Σύμφωνα με τον ιδρυτή της εταιρείας, Arther Queval, μια τέτοια εξέταση θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής ανθρώπων που ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή.

Στόχος της ερευνητικής ομάδας  είναι μέχρι το τέλος του επόμενου έτους θα έχει δείξει ότι η συσκευή είναι το ίδιο αξιόπιστη με την εξέταση στο εργαστήριο.

Φαίνεται ότι γίνεται όλο και πιο δημοφιλής ο συνδυασμός του smartphone με την αυτοπαρακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...