Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Ανακαλύφθηκε γονίδιο που καθυστερεί την εφηβεία

Ένα ελαττωματικό γονίδιο το οποίο θεωρείται υπεύθυνο για την καθυστερημένη εμφάνισης της εφηβείας σε αγόρια και κορίτσια, ανακάλυψαν Βρετανοί επιστήμονες.



Σημειώνεται ότι περίπου το 4% των εφήβων εμφανίζει καθυστέρηση στην εμφάνιση της εφηβείας του.

Το γονίδιο ελέγχει την ανάπτυξη των νευρικών κυττάρων που «λένε» στο σώμα πότε πρέπει να φθάσει στην σεξουαλική ωρίμανση.

Όπως εξήγησαν οι ερευνητές, παρουσιάζοντας την ανακάλυψή τους στο ετήσιο συνέδριο της βρετανικής Εταιρείας Ενδοκρινολογίας (SfE), περισσότερο από το 4% των εφήβων παρουσιάζουν καθυστερημένη εφηβεία, η οποία σχετίζεται με προβλήματα υγείας όπως η παχυσαρκία, ο τύπου 2 διαβήτης, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ο καρκίνος.

Η ανακάλυψη μπορεί να ανοίξει το δρόμο για νέα διαγνωστικά τεστ και νέες θεραπευτικές παρεμβάσεις.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, τα κορίτσια δείχνουν τα πρώτα σημάδια εφηβείας πριν την ηλικία των 13 ετών και τα αγόρια στα 14 ή 15 τους. Αν ένα παιδί εμφανίζει καθυστέρηση στην έναρξη της εφηβείας του, το ζήτημα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από γιατρό.

Η καθυστερημένη εφηβεία, εκτός από πιθανά ψυχολογικά προβλήματα, μπορεί να έχει και άλλες επιπτώσεις στην υγεία, όπως προβλήματα στα οστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...