Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Το Facebook αναγνωρίζει τους φίλους μας στις φωτογραφίες -Πρωτοποριακό λογισμικό «ταυτοποίησης» προσώπου

Έχετε παρατηρήσει ότι το Fecebook έχει βελτιωθεί στις υποδείξεις του για την προσθήκη «ετικέτας» σε φωτογραφίες που ανεβάζετε;

Η εξέλιξη της ικανότητάς του να αναγνωρίζει πρόσωπα οφείλεται σε ένα νέο πρωτοποριακό λογισμικό, το «DeepFace», που αναπτύσσουν οι ερευνητές, το οποίο σχεδόν με απαράμιλλη ακρίβεια μπορεί να προσδιορίσει το αντικείμενο μίας εικόνας. Υπόσχεται αναγνώριση προσώπου με επιτυχία 97.25%- ανεξαρτήτως φωτισμού ή γωνίας λήψης της φωτογραφίας- όταν η ικανότητα του ανθρώπινου ματιού να αναγνωρίζει πρόσωπα αγγίζει κατά μέσο όρο το 97.53%.

Η ομάδα του «DeepFace» δούλεψε σε μία βάση δεδομένων 4 εκατομμυρίων φωτογραφιών από 4.000 χρήστες του Facebook, στις οποίες είχαν κάνει «tag». Το σύστημα εκπαιδεύτηκε στο να μαθαίνει να αναγνωρίζει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του προσώπου κάθε ατόμου, δημιουργώντας ένα νευρωνικό δίκτυο προσομοίωσης για τη σύγκριση εικόνων και συνυπολογίζοντας 120 εκατομμύρια παραμέτρους.

Το νέο πρόγραμμα θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Ιούνιο στο συνέδριο «Computer Vision and Pattern Recognition», που θα πραγματοποιηθεί στο Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών.

(iefimerida)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...