Σάββατο 12 Απριλίου 2014

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ: Απειλησαν 17χρονο μαθητή ότι θα σκοτώσουν τους γονείς του

Λευκωσία: Απειλούσαν 17χρονο μαθητή ότι θα σκότωναν τους γονείς του, επιδεικνύοντας του μάλιστα και δύο πιστόλια, με αποτέλεσμα να του αποσπούν χρήματα και αντικείμενα, ενώ μια φορά τουλάχιστον τον απήγαγαν από το σχολείο του.

Τα αδικήματα διαπράττονταν μεταξύ Οκτωβρίου 2012 και 7 Απριλίου 2014. Κατά την τελευταία ημερομηνία ο μαθητής βρήκε το κουράγιο και το θάρρος να καταγγείλει τους δύο συνομήλικους βασανιστές του στην Αστυνομία, η οποία προχώρησε προχθές στη σύλληψη τους.

Πρόκειται για εξωσχολικούς οι οποίοι είναι γνωστοί στην Αστυνομία από την ανάμειξη τους σε διαρρήξεις και κλοπές.

Οι δύο προσήχθησαν χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου τέθηκαν υπό οκταήμερη κράτηση. Σύμφωνα με όσα κατατέθηκαν, μέχρι τον Οκτώβριο του 2012 ο παραπονούμενος και οι ύποπτοι ήταν φίλοι.

Μετά άρχισαν να τον απειλούν κατά τακτά χρονικά διαστήματα να τους δίνει χρήματα μέχρι και €300, διαφορετικά θα προκαλούσαν κακό στον ίδιο και στην οικογένεια του. Το Πάσχα του 2013 ανάγκασαν τον παραπονούμενο να τους παραδώσει μια τηλεόραση αξίας €500 και τον φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή του πατέρα του. Σε μεταγενέστερο στάδιο του πώλησαν τον υπολογιστή για €200.

Επίσης με απειλές ότι θα σκότωναν τον ίδιο κατάφεραν και του απέσπασαν τον προσωπικό του ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Στη συνέχεια του πώλησαν τον υπολογιστή του έναντι €300. Ακόμα τον ανάγκασαν να τους παραδώσει και τη βιντεοκάμερα του αξίας €400. Στις 3 Απριλίου 2014 οι ύποπτοι συνάντησαν σε πάρκο τον παραπονούμενο και επιδεικνύοντας του παγούρι με βενζίνη τον απείλησαν ότι θα τον κάψουν και θα κάψουν και το σπίτι του αν αποκάλυπτε σε οποιονδήποτε αυτά που τον ανάγκαζαν να κάνει.

Την περασμένη Τρίτη οι δύο ύποπτοι πήγαν στο σχολείο όπου φοιτά ο παραπονούμενος και τον ανάγκασαν να εισέλθει στο αυτοκίνητο τους όπου άνοιξαν ένα ντουλαπάκι του οχήματος και του έδειξαν δύο πιστόλια, λέγοντας του ότι το ένα το προόριζαν να σκοτώσουν τον πατέρα του και το άλλο τη μητέρα του.

Στη συνέχεια τον μετέφεραν σε άγνωστο του διαμέρισμα και τον «ανέκριναν» κατά πόσο είχε αποκαλύψει σε οποιονδήποτε τις παράνομες πράξεις τους. Μετά τη σύλληψή τους οι ύποπτοι προέβησαν σε θεληματικές καταθέσεις παραδεχόμενοι τα αδικήματα που διέπραξαν.

philenews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...