Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Ανατριχιαστικό! Οι περισσότεροι πεθαίνουν στα γενέθλιά τους!

Αντιμέτωποι με ένα τόσο ανατριχιαστικό, όσο και αξιοπερίεργο φαινόμενο ήρθαν ερευνητές του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής του πανεπιστημίου της Ζυρίχης,
ανακαλύπτοντας πως οι άνθρωποι και κυρίως οι ηλικιωμένοι, πεθαίνουν στα γενέθλιά τους, συχνότερα από κάθε άλλη μέρα του χρόνου!
Όπως αναφέρει η «Ιντιπέντεντ», οι Ελβετοί ερευνητές, με επικεφαλής την κοινωνιολόγο δρα Βλαντέτα Αϊντάσιτς που δημοσίευσε τη μελέτη στο περιοδικό επιδημιολογίας «Annals of Epidemiology», ανέλυσαν δεδομένα από 2,4 εκατ. θανάτους σε χρονική περίοδο 40 ετών.
Τα αποτελέσματα; Είναι 14% πιο πιθανό να πεθάνει κανείς τη μέρα των γενεθλίων του, σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη μέρα μέσα στο έτος. Ο κίνδυνος, μάλιστα, αυξάνεται ανάλογα με την ηλικία, καθώς όσοι είναι άνω των 60 ετών, κινδυνεύουν κατά 18% περισσότερο! Όσον αφορά στην αιτία, για τους ηλικιωμένους ο κίνδυνος θανάτου από εγκεφαλικό είναι αυξημένος κατά 21,5%, από καρδιά κατά 18,6%, ενώ από καρκίνο κατά 10,8%.
Παράλληλα, μόνο στους άνδρες ο κίνδυνος αυτοκτονίας είναι αυξημένος κατά 35% περίπου, κατά 28,5% ο κίνδυνος θανάτου από ατύχημα και κατά 44% από μοιραία πτώση.
Οι Ελβετοί επιστήμονες, πάντως, αποδίδουν το φαινόμενο δε δύο αιτίες. Η πρώτη και λιγότερο πιθανή, θέλει τους ανθρώπους που πάσχουν από σοβαρή ασθένεια να μάχονται να κρατηθούν στη ζωή ως τα γενέθλιά τους, ώστε να τα γιορτάσουν. Η δεύτερη, θεωρείται πιο λογική (;) και δεν είναι άλλη από την «υπόθεση της αντίδρασης στις επετείους», βάσει της οποίας πολλοί άνθρωποι αντιδρούν αρνητικά σε κάθε επέτειο και ειδικότερα των γενεθλίων τους, με συνέπεια να αγχώνονται υπερβολικά, επιδεινώνοντας την κατάσταση της υγείας τους.
Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι τα αρχεία των νοσοκομείων επιβεβαιώνουν τις αυξημένες εισαγωγές ασθενών για έμφραγμα και άλλα καρδιαγγειακά προβλήματα τις ημέρες των γενεθλίων τους...

(newsbomb)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...