Σάββατο 5 Απριλίου 2014

"Πόλεμος" πεζών, ποδηλατών-οδηγών λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη

Κατά του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης έχουν στραφεί πεζοί και ποδηλάτες της πόλης, μετά από ένα περιστατικό που συνέβη πριν λίγες μέρες.

Πρωταγωνιστής έτυχε να είναι ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Πεζών, Γρηγόρης Μαυράκης. "Πλησίασε το αστικό λεωφορείο, το οποίο είδα από το βάθος στο καθρεφτάκι του ποδηλάτου και πλησίασε σε απόσταση ενός μέτρου. Έκανα νόημα στον οδηγό να μειώσει την ταχύτητα για να βρω χώρο να βγω από τον δρόμο, διότι είχε σταθμευμένα αυτοκίνητα δεξιά και αριστερά. Προσπέρασε όμως πολύ κοντά μου και αναγκάστηκα να πέσω δεξιά πάνω στα παρκαρισμένα αυτοκίνητα" περιέγραψε ο κ. Μαυράκης.
Ακολούθως, κατέθεσε μήνυση κατά του οδηγού, με την αστυνομία να κινείται αυτεπάγγελτα για τη σύλληψη του. Όταν, ωστόσο, οι αρχές ζήτησαν από τον ΟΑΣΘ να μάθουν το όνομα του οδηγού, πήραν την απάντηση ότι δεν λειτουργούσε το σύστημα τηλεματικής και δεν γνωρίζουν ποιος οδηγός κινούνταν εκείνη την ώρα στο συγκεκριμένο δρόμο.
Το πρωί της Πέμπτης (03/04) μάλιστα η Ένωση Πεζών, οι "Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης" και υποψήφιοι δήμαρχοι έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ και ζήτησαν να συναντηθούν με τη διοίκηση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι παρά το γεγονός ότι συμφωνήθηκε να γίνει η εν λόγω συνάντηση, αυτή τελικά δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.
"Καλούμε τον ΟΑΣΘ να διερευνήσει το γεγονός και να αποδώσει τις πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν και να υιοθετήσει κώδικα συμπεριφοράς των οδηγών λεωφορείων προς πεζούς και ποδηλάτες, που θα συνταχθεί από κοινού με ποδηλατικές οργανώσεις και την Ένωση Πεζών" αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στο υπόμνημα που κατέθεσαν. (makthes)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...