Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Στέλνουν πυρηνικό υποβρύχιο για να βρει το μοιραίο Boeing

Κοντεύει να περάσει ένας μήνας από τη στιγμή που εξαφανίστηκε το Boeing της Malaysia Airlines και ακόμα δεν υπάρχει κανένα ίχνος του.

Την ίδια ώρα που οι συγγενείς των 239 επιβαινόντων περιμένουν στοιχεία για την τύχη των αγαπημένων τους προσώπου, οι αρχές της Μαλαισίας δεν έχουν κανένα νεότερο στοιχεία να δώσουν.

Ωστόσο, έκπληξη προκάλεσε η απόφαση να σταλεί στην περιοχή των ερευνών στον Ινδικό Ωκεανό βρετανικό πυρηνικό υποβρύχιο, το HMS Tireless, για να βοηθήσει στον εντοπισμό του. Το υποβρύχιο βρίσκεται στον νότιο Ινδικό Ωκεανό και θα συμμετάσχει στις έρευνες μαζί με το ερευνητικό πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού HMS Echo. Και τα δύο φέρουν προηγμένης τεχνολογίας εξοπλισμό και θα αναζητήσουν κάποιο σήμα από το μαύρο κουτί του αεροσκάφους.

Παράλληλα, οι αυστραλιανές αρχές ανακοίνωσαν ότι η ζώνη των ερευνών για την πτήση MH370 μετατοπίστηκε 500 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά και επικεντρώνεται τώρα σε μία ζώνη περίπου 1.500 χιλιόμετρα δυτικά του Περθ.

Την είδηση έκανε γνωστή μέσω Twitter ο υπουργός Μεταφορών της Μαλαισίας Χισχαμουντίν Χουσέιν, ο οποίος πρόσθεσε ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ αποφάσισε τη συμμετοχή του υποβρυχίου στις έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...