Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Aνακοινώθηκε επίσημα η αιτία θανάτου της Amy Winehouse

Επιβεβαιώθηκε σήμερα από τη βρετανική Δικαιοσύνη η ...
αιτία θανάτου της μοναδικής Amy Winehouse.

Ύστερα από δικαστική επανεξέταση της υπόθεσης, λόγω εντοπισμού ενός διαδικαστικού λάθους, βρετανικό δικαστήριο απεφάνθη ότι η 27χρονη τραγουδίστρια και συνθέτης πέθανε από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Η 27χρονη συνθέτρια είχε τη στιγμή του θανάτου της, τον Ιούλιο του 2011, ποσοστό αλκοόλ στο αίμα τουλάχιστον πενταπλάσιο του ανώτερου επιτρεπτού ορίου κατά την οδήγηση, δηλαδή 416 χιλιοστόγραμμα αλκοόλ ανά δέκατο του λίτρου αίματος, επιβεβαιώνει σήμερα η έρευνα.

Τον Οκτώβριο του 2011 η αρμόδια ιατροδικαστής για την έρευνα σε σχέση με την υπόθεση του θανάτου της, είχε ήδη καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η Winehouse πέθανε από τις επιπλοκές μεγάλης κατανάλωσης αλκοόλ ύστερα από μια περίοδο αποχής.

Ωστόσο τα πορίσματά της επανεξετάστηκαν λόγω ενός διαδικαστικού λάθους. Η ιατροδικαστής δεν είχε στο βιογραφικό της τα πέντε χρόνια πρακτικής που απαιτούνται στη Βρετανία για να παρεμβαίνει σε μια τέτοια έρευνα, με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί σε παραίτηση το Νοέμβριο του 2011.

Επιπλέον είχε διοριστεί στη θέση αυτή από τον σύζυγό της, επίσης ιατροδικαστή, ο οποίος με τη σειρά του υπέβαλε την παραίτησή του τον Δεκέμβριο του 2011 μετά την ανακοίνωση έναρξης πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του.

24wro.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...