Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Μονομαχία τιτάνων: Η Amazon «κέρδισε» την Google και πήρε το domain name .buy

Σε μονομαχία μεταξύ δύο κολοσσών, της Google και της Amazon εξελίχθηκε η δημοπρασία για την χρήση του domain name «.buy».

 Είναι πολλά τα λεφτά αλλά δεν τα υπολογίζουν γιατί σίγουρα τα κέρδη θα είναι τουλάχιστον πενταπλάσια. Ο λόγος για την Google και την Amazon που μονομάχησαν για το ποιος θα εξασφαλίσει την διαδικτυακή κατάληξη .buy. Η συγκεκριμένη μονομαχία ήταν φυσικό και επόμενο να συμβεί καθώς όταν πρόκειται για τη μεγαλύτερη φίρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, τότε είναι προφανές γιατί η δικτυακή κατάληξη .buy έχει πολύ μεγάλη αξία.

 Τελικά νικήτρια ήταν η Amazon που θα πληρώσει το ποσό των 4,6 εκατομμυρίων δολαρίων για την διαδικτυακή κατάληξη. Η συγκεκριμένη δημοπρασία έγινε από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «ICANN» που ρυθμίζει και επιβλέπει το σύστημα των domain names στο διαδίκτυο.

 Πάντως δεν ήταν μόνο το «.buy» που δημοπρατήθηκε καθώς υπήρξαν και άλλα. Η Google βγήκε διπλά χαμένη καθώς απέτυχε να κάνει δικό της ακόμα ένα domain που ήθελε. Πρόκειται για το «.vip» το οποίο τελικά αγόρασε η εταιρεία Minds & Machines. Μεταξύ των δικτυακών καταλήξεων που δημοπρατήθηκαν, την υψηλότερη τιμή έπιασε το .tech, το οποίο κατοχυρώθηκε στην Dot Tech LLC για 6,7 εκατομμύρια δολάρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...