Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Μεγάλες τράπεζες απειλούν να εγκαταλείψουν τη Σκωτία -Ένα απίστευτο όργιο επιρροής

Πολλές μεγάλες τράπεζες και επιχειρήσεις στην Σκωτία κάνουν εκστρατεία υπέρ του «όχι» στην ανεξαρτητοποίηση. Απειλούν να μετακινήσουν τις έδρες τους και προειδοποιούν ότι θα υπάρξουν αρνητικές συνέπειες αν διαλυθεί το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Οι μεγαλύτερες τράπεζες της Σκωτίας κάνουν επίθεση εναντίον της αυτονομίας» σημειώνουν οι Financial Times. Η καθημερινή οικονομική εφημερίδα εξηγεί ότι 5 τράπεζες, εκ των οποίων οι Royal Bank of Scotland και Lloyds Banking Group ανακοίνωσαν στις 11 Σεπτεμβρίου ότι θα απομακρύνουν τις έδρες τους αν η Σκωτία πει «ναι» στο δημοψήφισμα της αυτονομίας.

Το 90% των επιχειρήσεων εναντίον της ανεξαρτησίας

Αυτή η τοποθέτηση των τραπεζών αποτελεί και θέση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων, οι οποίες τάσσονται κατά της ανεξαρτητοποίησης. Ενας από τους σημαντικότερους επιχειρηματίες της Μεγάλης Βρετανίας, ο Mike Rake, πρόεδρος της British Telecom, αντιπρόεδρος της τράπεζας Barclays και πρόεδρος του μεγαλύτερου συνδικάτου επιχειρηματιών, του CBI, δήλωσε στους Financial Times ότι η ανεξαρτησία θα αποσταθεροποιούσε τις επενδύσεις στην Σκωτία αλλά και στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η αβεβαιότητα θα διαρκούσε περίπου 10 χρόνια» δήλωσε.
Το 90% των σκωτσέζικων επιχειρήσεων είναι εναντίον της ανεξαρτητοποίησης, σύμφωνα με τον κ. Rake. Θα ήταν αρνητική για τις επιχειρήσεις και θα προκαλούσε αβαβεβαιότητα τόσο για το νόμισμα όσο και για τα χρηματοπιστωτικά συστήματα.

Οι γυναίκες ψηφίζουν περισσότερο «όχι»

Η ανακοίνωση των τραπεζών έγινε τη στιγμή που μια νέα δημοσκόπηση δίνει το «όχι» στην ανεξαρτησία, νικητή. 52% θα ψήφιζαν «όχι» και 48% θα ψήφιζαν «ναι». Όσο για τους ψηφοφόρους του Εργατικού Κόμματος, το Times επαινεί τις προσπάθειες πολιτικών ανδρών όπως ο  Alistair Darling και ο Gordon Brown, οι οποίοι κάνουν εκστρατεία υπέρ του «όχι». Η εφημερίδα χαιρετίζει αυτή την αλλαγή στάσης των Εργατικών και λυπάται γιατί «είχαν επιχειρήσει να χρησιμοποιήσουν τον σκωτσέζικο εθνικισμό για να διώξουν τους συντηρητικούς από τη Σκωτία».

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...