Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Οι απειλές απάτης του Κορονοϊού στις ΗΠΑ προκαλούν ζημιά ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων και διαρκώς διπλασιάζονται


Οι απώλειες των ΗΠΑ από τις απάτες και τις κλοπές ταυτοτήτων που σχετίζονται με τον κορονοϊό έχουν φτάσει τα 100 εκατομμύρια δολάρια από την εμφάνιση της πανδημίας τον Μάρτιο, ενώ τα παράπονα για απάτες  έχουν διπλασιαστεί τουλάχιστον στα περισσότερα κράτη, δήλωσε ομάδα της προστασίας των καταναλωτών την Τρίτη. .

Μια έκθεση από την ομάδα, βασισμένη σε κυβερνητικά δεδομένα, υπογράμμισε το τεράστιο εύρος μιας ταχέως αναπτυσσόμενης βιομηχανίας εγκληματικών εξοχικών σπιτιών - από ψευδείς προσφορές ελέγχου έως απάτες για ψώνια και ψεύτικες θεραπείες - θήραμα για Αμερικανούς που έχουν ήδη τρομοκρατηθεί από την πανδημία και την οικονομική της επίπτωση.

 Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι, η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, η Νέα Υόρκη, το Τέξας και η Πενσυλβάνια (η πιο πυκνοκατοικημένη από τις 50 πολιτείες των ΗΠΑ) είναι οι πέντε πιο στοχευμένες πολιτείες από απάτες κορονοϊού στη χώρα.

Μαζί αντιπροσωπεύουν περίπου το ένα τρίτο των περισσότερων από 150.000 περιστατικών απάτης που σχετίζονται με το COVID που αναφέρθηκαν σε εθνικό επίπεδο από την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) από τα μέσα Μαρτίου, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας κήρυξε παγκόσμια πανδημία, έως τον Ιούλιο.

Αυτές οι περιπτώσεις έχουν κοστίσει θύματα συνολικά 97,5 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το FTC.

Ακόμη και οι σχετικά μικρές πολιτείες σημείωσαν τεράστιες αυξήσεις στην απάτη που σχετίζεται με το COVID τους τελευταίους μήνες, με επικεφαλής τον Μάιν, του οποίου τα μηνιαία παράπονα για απάτες κορονοϊού και κλοπή ταυτότητας τετραπλασιάστηκαν μεταξύ Μαρτίου και Ιουλίου, ανέφερε η μελέτη.

Η έκθεση δημοσιεύθηκε από την μη κερδοσκοπική ομάδα SocialCatfish.com που βασίζεται στο Διαδίκτυο, η οποία βοηθά τους καταναλωτές να αποφύγουν την απάτη στο διαδίκτυο καθορίζοντας την πραγματική ταυτότητα ατόμων ή οργανισμών που κρύβονται πίσω από ένα ψεύτικο πρόσωπο.

Οι απάτες που εκμεταλλεύονται την απελπισία των Αμερικανών εν μέσω μιας θανατηφόρας πανδημίας και της συνοδευτικής οικονομικής αναταραχής «τρέχουν ανεξέλεγκτα», δήλωσε ο Richard Neil, εκπρόσωπος των συγγραφέων της έκθεσης.

Αρκετές πρόσφατα ακμάζουσες μορφές απάτης περιλαμβάνουν ψεύτικες υποσχέσεις κυβερνητικών ελέγχων τόνωσης, που διαιωνίζονται συχνά μέσω "ρομπότ", μηνυμάτων ή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αναζητούν προσωπικές και οικονομικές πληροφορίες, ο υποψήφιος πρέπει να καταθέσει παροχές στον λογαριασμό του θύματος, σύμφωνα με την έκθεση.

Η απάτη στις τιμές και άλλα καταναλωτικά προϊόντα έχουν επίσης εξαπλωθεί, προειδοποίησε η μελέτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...