Σάββατο 8 Αυγούστου 2020

Οι Ιρακινοί αφήνουν εθελοντικά την Ελλάδα - πρόκειται για τον μεγαλύτερο επαναπατρισμό!!!!!

 


Εκατόν τέσσερις Ιρακινοί επέστρεψαν εθελοντικά στη χώρα τους με πτήση ναύλωσης που αναχώρησε την Πέμπτη από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, στο πλαίσιο του προγράμματος Assisted Voluntary Return and Reintegration (AVRR) που εφαρμόζεται με την υποστήριξη του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης .

Μεταξύ της ομάδας που αποχώρησαν ήταν 38 παιδιά - δύο από αυτά ασυνόδευτα.


Σύμφωνα με τον υπουργό Μετανάστευσης της Ελλάδας Notis Mitarachi, ο οποίος βρισκόταν στο αεροδρόμιο για να παρακολουθήσει τις αναχωρήσεις, αυτή ήταν η «μεγαλύτερη εθελοντική επιστροφή που πραγματοποιήθηκε φέτος στην ΕΕ και η μεγαλύτερη ποτέ για την Ελλάδα».


Πρόσθεσε επίσης ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις εθελοντικές επιστροφές. «Στόχος μας είναι να πετύχουμε 5.000 επιστροφές το 2020, δίνοντας προτεραιότητα στους μετανάστες που βρίσκονται στα ελληνικά νησιά. Σε συνδυασμό με την προστασία των συνόρων, η αποσυμφόρηση των νησιών και της χώρας γίνεται, βήμα προς βήμα, πραγματικότητα », σημείωσε.


Ο Πρέσβης του Ιράκ στην Ελλάδα, Shorsh Khalid Said, εξήγησε ότι πέρυσι περίπου 4.000 Ιρακινοί επέστρεψαν στη χώρα τους. Αυτό πιστεύεται ότι οφείλεται στις βελτιωμένες συνθήκες ασφαλείας στο Ιράκ.


πηγή : https://greece.greekreporter.com/2020/08/07/iraqis-voluntarily-leave-greece-in-largest-ever-repatriation/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...