Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η Ρωσία κλείνει οριστικά τον σταθμό ραντάρ στην Gabala

Η Ρωσία κλείνει το σταθμό ραντάρ Gabala, δήλωσε στη σημερινή συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Ο υπουργός τόνισε ότι το θέμα αυτού του σταθμού έχει επιλυθεί οριστικά αναφέρει το Itar Tass.



"Ήμασταν έτοιμοι για συμφωνία, όμως οι Αζερμπαϊτζανοί φίλοι μας αποφάσισε να μην υποχωρήσουν στην τιμή. Θεωρήσαμε την τιμή αυτή υπερβολική», - είπε ο υπουργός.

Στις 10 Δεκεμβρίου το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε ότι η Ρωσία έχει αναστείλει τη χρησιμοποίηση του ενοικιαζόμενου σταθμού ραντάρ στην Gabala. Το Μπακού διευκρίνισε ότι κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τη ρωσική πλευρά «ήταν αδύνατο να επιτευχθεί συμφωνία για την καταβολή του ενοικίου του σταθμού». Σχολιάζοντας αυτή την κατάσταση, ο Γραμματέας Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ τόνισε ότι η ασφάλεια της Ρωσίας δεν θα πληγεί μετά την απόρριψη της χρησιμοποίησης του ραντάρ.

 defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα μεγαλεία… σε αδιέξοδο η ΕΛΒΟ. (ΦΩΤΟ)

  Η Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) έζησε στα 41 χρόνια της ιστορίας της στιγμές μεγαλείου, δόξας, μεγάλης κερδοφορίας και επιτευγμάτων ...